GeneralNotícies

Ahir al saló de plens de l’Ajuntament de Tortosa es va signar un conveni de col·laboració entre el Nostre Hospital i la Fundació Social de “la Caixa” en el que ens faran una aportació de 6000€  per ajudar a quipar la sala Snoezelen e la Residència del Nostre Complex

Aquest projecte consisteix en dotar d’un espai Snoezelen a la Residència. Una sala Snoezelen o una sala multisensorial és un espai dotat d’aparells tecnològicament desenvolupats per a estimular diferents sentits, es pot treballar la vista, el tacte, l’olfacte, la comunicació amb les persones, etc.

El treball que es pot realitzar en la sala pot ser terapèutic, pedagògic o simplement amb l’objectiu que la persona gaudeixi d’aquell temps en la sala.

L’estimulació multisensorial és una estimulació completament individualitzada que requereix un major nivell de comunicació i comprensió, ja que afecta més directament als sentits i estats d’ànim. Aquesta es defineix com una estimulació intensa i global, circumscrita a l’esfera corporal immediata que ofereix activitats molt senzilles, a partir de les quals el cos estableix els seus primers contactes amb l’entorn social i material. Entre les àrees de treball de l’Estimulació Multisensorial a la sala Snoezelen trobem: èstimulació somàtica, vibratòria, vestibular, visual, olfactiva, oral, gustativa, auditiva i tàctil.