Les instal·lacions de l’Hospital Santa Creu van donar el tret de sortida el passat dissabte, 26 de novembre, a la ruta històrica «La Tortosa de la beneficència: infància, joventut i gent gran», organitzada pel grup Sèniors del Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya (CEESC). Més d’una vintena de persones d’arreu del país no es van voler perdre aquesta jornada cultural que va recórrer també el Consell Comarcal de Tortosa, la Llar Infantil de Ponent i l’Ermita de Mig Camí.
Aquesta iniciativa forma part del projecte “PassES. Transitant per l’Educació Social”, un exercici de memòria històrica de l’Educació Social des d’on es proposen diversos itineraris que pretenen apropar a la història de l’acció social i de la seua professió arreu del territori català. L’any passat el primer itinerari va tractar la Barcelona que assistia la infància vulnerable i, enguany, posaven el focus en la Tortosa de la beneficència.
Així doncs, la sala de formació de l’Hospital Santa Creu va aplegar una xerrada introductòria de la ruta. A més, Vicenta Miralles va fer un repàs de la història del centre, mentre que les educadores socials de la Llar Santa Creu Carme Franch, Raquel Aixendri i Maria Harris van exposar el seu dia a dia i les tasques dutes a terme en aquesta institució. D’aquesta manera, els visitants van poder descobrir que, antigament, aquest centre oferia asil a infants expòsits i orfes i, amb el temps, es va transformar en una escola per a nens. Molts anys més tard, a la dècada dels anys 60, l’hospital va incorporar una residència d’avis per atendre també la gent gran.