Aquest dimarts l’Hospital Santa Creu emprèn un projecte solidari amb la Casa d’Acollida de Tortosa. Aquest centre de salut pública, de titularitat municipal, facilitarà racions de menjar que cuinaran ex profeso, en el moment de la preparació dels menús de les persones ingressades i residents. La previsió és oferir a la casa d’acollida entre 5 i 10 racions diàries, entre els àpats de dinar i sopar. Aquestes donacions tindran lloc els dimarts i divendres per la tarda i es recolliran també les porcions dels dies anteriors.
Així doncs, les racions seran individualitzades i amb envasos d’un sol ús, per facilitar el treball de la casa d’acollida i el transport del menjar. Cada carmanyola estarà degudament etiquetada amb el nom del plat, la data de producció i, en cas que es vulgui congelar, amb la data de congelació, així com els al·lèrgens i la descripció del tipus de carn. En aquesta línia, l’alcaldessa de Tortosa i presidenta del Consell d’Administració, Meritxell Roigé, ha reconegut «la tasca altruista de l’Hospital Santa Creu per aportar un granet d’arena i ajudar a totes aquelles persones desfavorides, més enllà del conveni de col·laboració que l’Ajuntament de Tortosa té amb la Casa d’Acollida del municipi».
El passat mes d’octubre la Casa d’Acollida de Tortosa va fer un crida a la ciutadania per rebre més donacions de productes de primera necessitat, com ara roba interior i aliments. Davant d’aquesta reclam, l’Hospital Santa Creu es va posar en marxa per tal de donar-hi resposta. La directora gerent de l’Hospital Santa Creu, Matilde Villarroya, ha fet extensiu un agraïment als responsables d’aquest projecte. «Des d’aquí volem reconèixer la iniciativa de la dietista i nutricionista, Patrícia Martínez, i el responsable de restauració, Marc Veyga», ha recalcat Villarroya, «i també de la bona rebuda per part de l’Ajuntament de Tortosa i la Casa d’Acollida, la col·laboració entre totes les institucions ha fet possible aquest projecte i això ens fa molta il·lusió».
Per la seua banda, mossèn Membrado, responsable de la Fundació Casa d’Acollida Puríssima Concepció Victòria, l’encarregada de la gestió del centre, s’ha mostrat satisfet davant d’aquest programa. «La donació d’aliments és una tasca rellevant, perquè ajuda a persones que ho necessiten i és un exemple per a la resta de la societat», ha detallat Membrado, «la nostra casa d’acollida és de les més importants, del territori comprès entre Castelló i Tarragona, i accions solidàries com aquestes posen en valor la dedicació d’institucions com l’Hospital Santa Creu».
L’Hospital Santa Creu, primer centre sanitari del territori en adherir-se a l’app Too good to go
Des d’ahir dilluns l’Hospital Santa Creu ofereix el servei de restauració de l’aplicació Too good to go (Massa bo per llençar-ho). «Es tracta d’una plataforma que lluita contra el malbaratament alimentari, però alhora també permet que famílies amb dificultats econòmiques puguin tenir dos plats calents a casa a un preu econòmic», ha assegurat la directora gerent del centre de salut.
El lot de menjar sempre és sorpresa, ja que el servei de cafeteria de l’Hospital Santa Creu no pot conèixer amb antelació l’excedent de menjar. El preu de cost es redueix de 12 euros a 3,99 euros, una xifra que ja ve determinada per la mateixa plataforma, i l’horari de recollida és de 18 hores a 19.30 hores. La previsió per part del centre sanitari és l’aprofitament d’entre 2 i 3 lots diaris, uns plats cuinats pel mateix centre i que compleixen els criteris d’una dieta variada i equilibrada.