

El proper dimecres, 1 de febrer, s’emetrà una nova edició del programa «Territori FP» de Canal TE i, en aquesta ocasió, l’Hospital Santa Creu i la Clínica Terres de l’Ebre en són els protagonistes. La directora del departament de Gestió de Persones, Núria Obiol, respon a un seguit de preguntes, de la mà del periodista Roger Font, sobre les dues institucions com a centres docents multiprofessionals.
En els transcurs de la conversa es pot conèixer més a fons la implicació d’aquests dos centres de salut, de titularitat municipal, en el món de la formació i la docència. Així doncs, amb més de 25 anys de col·laboració activa amb diferents centres educatius, l’Hospital Santa Creu i la Clínica Terres de l’Ebre tenen com a objectiu continuar la formació i obrir-se a noves especialitats. «La nostra visió de futur és, principalment, atreure i retenir talent», assegura Obiol, «hem de valorar i formar els futurs professionals del territori, per tal de ser pioners i referents en salut».
D’aquesta manera, la directora del departament de Gestió de Persones destaca que el darrer curs escolar 2021 – 2022 van rebre 150 alumnes a l’Hospital Santa Creu, entre estudis de pregrau, postgrau i mòduls. Alhora, pel que fa a la Clínica Terres de l’Ebre en van formar un total de 71, és a dir, 45 de grau i 26 de pregrau. Convé destacar l’àmplia cartera de col·laboracions, entre les quals destaquen l’IES de l’Ebre, la Universitat Rovira i Virgili (URV), EUSES Tortosa, Col·legi de la Consolació, Servei Territorial d’Ocupació, Aula 2000, Baix Ebre Innova, la Universitat de Barcelona, la Universitat Internacional de València, Universitat Gimbernat, Universitat Cadernal Herrera, entre d’altres centres docents.
Obiol explica, a tall d’exemple, que l’oferta formativa s’ha ampliat al llarg dels anys. Actualment, alguns dels estudis amb els quals s’hi treballa són tècnic en cures auxiliars d’infermeria, atenció a persones en situació de dependència, MIR, infermeria, fisioterapeutes, tècnic de laboratori, tècnic de farmàcia i biofarmàcia, tècnic de diagnòstic per la imatge, relacions laborals i ocupació i administració i direcció d’empreses. A més, també imparteixen formació FP dual en els cursos d’administració de sistemes informàtics en xarxa (ciberseguretat), arts gràfiques, màrqueting i assistència en direcció d’empreses. Tanmateix, l’Hospital Santa Creu és l’únic centre docent multiprofessional, a la província de Tarragona, de referència en geriatria que forma MIRS i IIRS.
Durant l’entrevista, Obiol remarca la importància de les pràctiques curriculars, i és que part d’aquest alumnat es presenta, posteriorment, a les borses de treball dels centres. «Per a nosaltres és una satisfacció que vulguin venir als nostres centres a desenvolupar-se com a professionals», admet Obiol, «té una part positiva, ja que es coneixen la casa i les dinàmiques de treball». En definitiva, aquestes col·laboracions permeten no només la captació i la formació de nou talent, sinó que permet un feedback que enriqueix les dinàmiques i les maneres de fer de l’Hospital Santa Creu i la Clínica Terres de l’Ebre.
Aquesta nova edició del programa «Territori FP» s’emetrà el proper dimecres, 1 de febrer, a les 22.30 hores, amb següents reemissions el dijous, 2 de febrer, a les 3.30 h i les 12 h; el dissabte, 4 de febrer, a les 9.30 h i 14 h i, finalment, el diumenge, 5 de febrer, a les 18.30 hores.