Aquest divendres l’Hospital Santa Creu ha organitzat un seguit d’activitats en motiu del Dia Internacional de les Dones. En aquests actes hi han participat tant professionals d’aquest centre de salut pública, i de titularitat municipal, com també els usuaris i residents. D’aquesta manera, aquestes accions han permès dur a terme un treball de reminiscència personal i d’empoderament de les dones.
A l’acte institucional hi ha assistit la directora gerent de l’Hospital Santa Creu, Matilde Villarroya; el director assistencial, Francesc Riba; la directora d’Infermeria, Mireia Adell, així com la resta de directius, responsables, treballadors i treballadores, i usuaris del centre.
D’aquesta manera, un dels moments més emotius de la jornada ha estat quan la resident de la Llar Santa Creu de més edat, Cinta Aguiló, de 103 anys, ha fet entrega de la bandera del 8M a una de les treballadores més joves, Paula Royo, de 21. Aquest fet ha rememorat l’imaginari col·lectiu per donar importància a totes les accions dutes a terme en aquest àmbit al llarg de la història.
Així mateix, després d’hissar la bandera, ha tingut lloc la lectura d’un manifest elaborat per les educadores socials del centre, en la qual han participat cinc dones: Alba Bertomeu, infermera; Maria Dolores Rosales, usuària; Immaculada Duart, resident; Carme Aiximeno, resident, i Cora Codorniu, logopeda.
L’acte també ha comptat amb la interpretació de “La cançó de fer camí”, amb lletra de Maria Mercè Marsal, per part de Cinta Accensi, directora de l’Institut Escola Cristòfol Despuig de Tortosa, i Àngel Mulet, professor del mateix centre educatiu. Finalment, la trobada ha conclòs amb un petit tast elaborat pels professionals de la unitat de Cuina i Restauració de l’Hospital Santa Creu.
Les dones de la meua vida, un taller amb el grup “Compartim”
Durant el matí ha tingut lloc una activitat que ha estat la punta de llança de la jornada i que ha aplegat a diferents usuàries, residents i treballadores de l’Hospital i la Llar Santa Creu. El taller, anomenat Les dones de la meua vida, ha constat en la creació d’un punt de llibre amb els noms de totes les dones que han marcat la història personal de cadascuna d’elles.
A més de ser una trobada per posar en valor la força de les dones i la interacció social, també ha estat un exercici de remembrança personal i d’agraïment a totes les familiars, amigues i companyes de la seua història de vida. A més, aquest taller ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de dones de Jesús i el grup de voluntariat “Compartim”.