El taronger és un dels arbres fruiters més famosos en el paisatge d’algunes comarques de les Terres de l’Ebre. De ben segur, grans i petits han degustat la taronja de diferents maneres. Aquesta fruita conté àcids orgànics, com el cítric, que potencia l’absorció del calci i l’acció de la vitamina C. També és rica en flavonoides, com la hesperidina i la naringina, reconeguts pels seus beneficis antioxidants. De fet, es recomana consumir la fruita sencera en lloc d’exprimir-ne només el suc, ja que aquest conté menys fibra i menys quantitats de vitamines i minerals.
Així mateix, l a taronja destaca pel seu baix valor calòric i pel seu elevat contingut en fibra soluble, tan sols 42 quilocalories i fins a 2 grams de fibra per cada 100 grams d’aquesta fruita. Aquests valors nutricionals contribueixen a reduir els nivells de colesterol i glucosa en sang, a més d’afavorir la flora intestinal. També és una excel·lent font de vitamina C, ja que aporta 82 mg per peça de mida mitjana, la qual supera la ingesta diària recomanada. A més, conté carotenoides que ajuden a prevenir malalties cardiovasculars i certs tipus de càncer.